fredag 6. august 2010

Bil oppussing


Handlet sparkel, lakk, herdemiddel og pusseutstyr fra biltema. Synes ikke det ble spesielt dyrt egentlig. Måtte nok handle inn litt ekstra sparkel og et par bokser til med lakk. Det er typisk at man handler inn litt for lite.

Jobben på bilen kan deles inn i flere prosesser. Først pusser man vekk all rusten på bilen, og har herdemiddel på. Deretter skal det sparkles over alle stedene man har pusset. Når sparklet har tørket skal dette slipes ned sik at det blir helt flatt, og helt til sist tar man lakken på.

Hele jobben tok 3 dager. Da jobbet jeg lange dager, og fikk litt hjelp av kjæresten min. Så det er en del arbeid, men det blir utrolig bra når man blir ferdig. Jeg ble veldig fornøyd.

Før

(Trykk på bildet for å se bildet i forstørret utgave)

Etter


Man kan nok se antydninger til at det er litt hvitere de stedene jeg har pusset og lakket. Fargen til bilen har nok falmet litt gjennom årenes løp, i tillegg fant vi sikkert ikke helt riktig type lakk til den. Bilen ser likevel ufattelig mye bedre ut nå enn hva den gjorde. Det er bedre at bilen er litt hvitere i fargen enkelte steder enn at den er fylt med rustflekker.
Jeg spanderte også hjulkapsler på bilen. Synes det freshet opp hele bilen. Til innsiden av bilen har jeg skaffet mobilholder, koppeholder og temperaturmåler (til å måle temperaturen inne og ute).

Bilen min
Det er mulig den er liten, det er mulig den er gammel, det er mulig det ikke er den mest moderne bilen som finnes på markedet nå... men den er akkurat perfekt til meg. Den drikker nesten ikke bensin, er billig å forsikre, man finner billige deler til den, den er lett å skru på selv og den er ellers billig i drift. Jeg kommer meg fra A til B når jeg har lyst.

"Me like!"

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...